Om Digital Aksjon

Digital Aksjon AS ble stiftet den 3. januar 2022 av Øyvind Brungot Dahl. Selskapet jobber tett med en rekke samarbeidspartnere og er alltid på utkikk etter flere. Sammen skal vi med inngående kunnskap om kulturformidling og digitale løsninger bygge gode, verdifulle nettsider og andre digitale arenaer for utøvende kunstnere og kulturbransjen generelt.

HISTORIKK

Øyvind Brungot Dahl trådte sine første steg inn i den digitale verden på en West PC med Intel 8088-prosessor i 1984. Da 90-tallet såvidt var i gang ble internett tilgjengelig for vanlige folk og han begynte sporenstreks å utforske mulighetene som lå i den globale verdensveven.

Etter noen år med grafisk programmering i Pascal, C/C++ og Assembly i demoscenen studerte Øyvind digitale medier på UiO og seinere Frontend-utvikling på Noroff school of technology and digital media. Han har jobbet som utvikler og prosjektleder i en rekke private (Copyleft Solutions, Happening, Mediafront) og offentlige virksomheter (NRK, Oslo Kommune, Telenor) og han vært med på flere oppstartsprosjekter, deriblant av en vinylfabrikk.  

Øyvind Brungot Dahl (f.1980)
Øyvind driver med data
Demokoding på Bush Party 97
20 år i motkulturens tjeneste

Øyvind har også et brennende engasjement for undergrunnskultur, motkultur og levende musikk av de fleste slag. Han har gjennom Konsertforeninga organisert hundrevis av konserter i Oslo og hatt ulike roller i flere kulturfestivaler og kulturscener.

Pér i dag er Dahl blant annet styreleder i Karlsøyfestivalen, Hypa Poiesis og støttespiller for Konsertforeninga og andre musikkinstitusjoner. Øyvinds interesse for jazz, kunst, punk, politikk og data har stått fjellstøtt hele livet og dette samspillet springer ut i full blomst i Digital Aksjon.

Høsten 2020 flyttet Øyvind med samboer og to katter til Ulefoss, Telemark etter over 20 år i Oslo for å få ro til å fokusere på Digital Aksjon, for å realisere den digitale arenaen Hypa Poiesis.  

EN DIGITAL AKSJON

Sivilisasjonen vår beveger seg med stormskritt mot avgrunnen og de kataklysmiske utfordringene står i kø utenfor døra når vi engang får has på Covid 19-pandemien. Den globale oppvarmingen kommer til på skape mer ekstremvær og til syvende og sist føre til migrasjon av store folkegrupper, monokultur og dårlig forvaltning av artsmangfold fører til massedød og kollaps av økosystemet vi mennesker er så avhengig av.

De neste årene kommer til å domineres av informasjonkaos, cyberangrep, falske nyheter, salg av persondata og enda skumlere ting. De mektige blir mektigere og vanlige brukere får mindre kontroll over sitt digitale liv. Digital Aksjon er starten på et opprør og en bevegelse som skal ta tilbake kontrollen på nettet og hjelpe til med å tilgjengeliggjøre kunst- og kulturuttrykk utenfor de store kommersielle plattformene.

teknologigigantene støvsuger våre åndsverk og persondata
Teknologigigantene støvsuger våre åndsverk og persondata

Digital Aksjon ønsker å øke bevisstheten rundt disse enorme problemene og komme med bidrag og verktøy som gjør folk litt mer i stand til å ta bevisste valg i digitale spørsmål. Ved å tenke nytt på hvordan vi bruker digitale tjenester vil vi skape gode nettsider for kultur der utøverne har kontroll og være en kraft for å synliggjøre kunst- og kultur utenfor de store kommersielle plattformene. Digital Aksjon ønsker å oppmuntre til mer bevisst bruk av digitale medier og skal heve kunstens verdi i det digitale rom.

BLI MED PÅ AKSJON!

Foreløpig består Digital Aksjon av Øyvind Brungot Dahl og en rekke samarbeidspartnere. Hvis du er interessert i nettkultur, programmering, nettfenomener, visuell utforming, klimaproblematikk, forbrukskultur, kommunikasjon, streaming eller andre områder av den digitale sfæren så er du hjertelig velkommen til å bli med. I løpet av de neste årene vil Digital Aksjon bygge et nettverk av utviklere, hackere, designere, innholdsprodusenter og andre prosjektarbeidere og bruke nettet som arena for nytenkning og innovasjon. Målet er å tilføre perspektiver for å skape varig endring i hvordan vi skaper og konsumerer digitale medier.

kontoret
Hjemmekontoret
«Hjertet og hjernen» i Digital Aksjon

SAMARBEIDSPARTNERE, STØTTESPILLERE OG KUNDER

Karlsøyfestivalen, Konsertforeninga, MoE, Mette Rasmussen, Melafestivalen, Motvind Kulturlag, Blitz, Kulturrådet, Oslo Subkulturelle infotavle, Spektrofuge, Ny York, Oslo Dokumentarkino, Breial / Maria Astrup.