Digital Aksjon har lang erfaring med ulike teknologiløsninger. Det har skjedd mye innen metodikk og åpen teknologi som gjør prosessen med å lage nettsider smidigere. I tillegg ønsker vi å tilby løsninger som er karbonnøytrale eller bedre. Disse verktøyene bruker Digital Aksjon til å løse de fleste prosjekter.
Nettsider
De fleste som trenger et sted å legge kontaktinformasjon, en blogg, program og lignende klarer seg fint med en WordPress. I følge WordPress så kjører 64% av alle nettsider som finnes deres plattform. Dette gjør at det er et mylder av plugins og visuelle tema man kan velge blant når man setter opp en nettside. Mange har også brukt administrasjonsgrensesnittet til WordPress, som er svært brukervennlig og lett forstå. Digital Aksjon anbefaler å bygge enklere nettsider med WordPress. Denne siden kjører på WordPress.
Utvikling
Hvis man har behov for litt mer skreddersøm så må vi ta fram litt tyngre kanoner. De siste ti årene så har JavaScript tatt over som programmeringsspråk og de fleste datasystemer og tjenester som utvikles i dag bruker JavaScript på deler av system, hvis ikke hele. Digital Aksjon baserer seg på React.js, Next.js og Node.js som alle er basert på JavaScript. Dette er et kraftig og fleksibelt utviklingsmiljø og det er enkelt å involvere nye utviklere i kildekoden siden den har en kjent struktur.

Administrasjon
Det finnes manger tjenester for å administrere og publisere innhold. Digital Aksjon har brukt den norskutviklede plattformen Sanity.io og Sanity Studio i flere prosjekter med stort hell. Sanity er et veldig effektiv og elegant verktøy å jobb med for de som lager innhold. I tillegg så er grensesnittet (GraphQL og GROQ) mot innholdet raskt, konfigurerbart og fungerer særdeles godt med React. Sanity har også et voksende og positivt fellesskap på nettet der det er lett å løse problemer med hjelp fra andre utviklere. Med Sanity Content Lake og den voksende skogen av plugins er dette et verktøy for framtidens internett.

Tjenere
Koden må kjøre et sted på internett og her har det også skjedd mye de siste årene. Det finnes et vell av steder man kan ha nettsidene sine, der Netlify, Vercel og Github Pages er de vanligste. Digital Aksjon bruker per i dag alle disse, men vil på sikt flytte alt over på Github Pages fordi det fungerer godt med utrulling med git og kodebasen på Github. Disse tjenestene har også CDN (content delivery network), som vil si at nettsiden din kopieres til tjenere over hele kloden for å levere raskest mulig til brukere over hele internett.

Datasenter med tjenere bruker mye strøm og trenger konstant kjøling. Dette fører til store utslipp av co2 og bidrar dermed til global oppvarming (2% av verdens totale utslipp). Digital Aksjon leter konstant etter «grønne» alternativer og programvare som bidrar til å gjøre ting bedre her på planeten. Det er derfor vi bruker GreenGeeks som datasenter til WordPress og lignende løsninger. GreenGeeks er ikke bare karbonnøytrale, de bidrar med tre ganger det de slipper ut av CO2.
Informasjonsflyt, kommunikasjon og prosjektstyring
For å holde oversikt, ha god kommunikasjon og all dokumentasjon og historikk tilgjengelig bruker Digital Aksjon blant annet Zoho Workplace, Slack, Jottacloud og Trello. Det opprettes en Slack til hvert prosjekt der man kan dele dokumenter, regneark, video og alt annet man har behov for. Oppgavestyring i Trello gjør at vi prioriterer godt og har fremdrift mot felles mål. Kunde og andre interessenter kan alltid gå inn og se hvor oppgaver er i løpet.
Video
Til strømming av video i diverse former bruker vi som regel Vimeo Live og ReStream Studio. disse løsningene sørger også for distribusjon til andre plattformer og skylagring av sendingene. I framtiden vi vi sette opp en egen strømmetjener med Wowza så vi har full frihet til å streame hva vi vil, hvor vi vil, når vi vil og i hvilken kvalitet vi vil. Koding av video gjør vi som oftest med Atem (Hardware) eller OBS (Software).

Andre verktøy
Digital Aksjon bruker selvfølgelig en rekke andre verktøy der Ubuntu Linux, VS Code, Github Desktop, Local, Zoho, Affinity og Brave er kjernen av applikasjoner som brukes hver dag. Mer informasjon om hvordan du kan bruke disse løsningene kommer i bloggen.