Våre tjenester

Nettsider

Digital Aksjon har mer bred kompetanse på utvikling av nettsider og andre digitale tjenester. Nettutvikling anno 2022 tilsier at sluttbrukere og publikum skal få mest mulig verdi for minst mulig ressurser. Dette oppnår man ved grundig analyse av brukergruppen i forkant i tillegg til å gjennomføre prosjektet smidig og pragmatisk. Les mer om historikk og teknologi her.

Motvind Kulturlag
Nettsiden til Motvind Kulturlag

Konsulentvirksomhet på Golfstrømmen Aktivitetshus
Kaffepause på Golfstrømmen Aktivitetshus

Konsulentvirksomhet og rådgivning

Trenger du hjelp i organisasjonen? Digital Aksjon kan hjelpe med et erfarent blikk på søknader, digital markedsføring, spesifisering, anbud, forhandlinger eller «grønn» infrastruktur. Øyvind har lang erfaring fra både offentlig og privat sektor. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om dine utfordringer. Her kan du lese mer om kompetanse og erfaring.


Streaming

Har du lyst til å strømme konserter, møter eller seminarer? Digital Aksjon hjelpe deg med tekniske løsninger på nettet og den fysiske produksjoner fra oss eller andre i nettverket. De siste to årene har vi strømmet for Karlsøyfestivalen, Blitz, Pain Solution, Tøyen Boligbyggelag og mange flere. Digital Aksjon har mye kunnskap om den digitale infrastrukturen som gjør at vi kan strømme video på nett og kan bidra med rådgivning fra scenen til publikum. Prosjektet Hypa Poiesis er en pilot på hvordan arrangementer kan formidles på nett i fremtiden. Les mer om prosjektet her.

Streaming for Pain Solution
Streaming for Pain Solution

Vi må innse at ingenting er virtuelt: alt som «skjer online», «virtuelt» eller «autonomt» skjer offline først, og involverer ofte mennesker hvis arbeid bevisst holdes usynlig. Alt er IRL.

Your Computer Is on Fire,  MIT Press Academic (2021)

FOKUSOMRÅDER

Digital bærekraft

Internett kjører på datamaskiner. Disse datafabrikkene bruker mye strøm og trenger konstant kjøling. Dette fører til store utslipp av co2 og bidrar dermed til global oppvarming (mer enn 2% av verdens totale utslipp). Derfor leter vi alltid etter «grønne» løsninger som bidrar til å gjøre ting bedre her på planeten. Digital Aksjon benytter seg av fri programvare og søker alternativer til de store monopolene (Microsoft, Amazon, Google, Facebook og Microsoft) der det er mulig.

Digital dannelse

Vi konsumerer sosiale og digitale medier som aldri før og bruker digitale hjelpemidler store deler av dagen. Utviklingen har gått fort og nettbruk har hatt en eksplosiv vekst de siste 20 årene. For å heve den generelle kunnskapen om hvordan digitale medier fungerer og påvirker deg kommer Digital Aksjon med jevnlige bloggposter og fremtidige podcaster om aktuelle tema. Vi blir alle påvirket av å være i kontakt med det digitale store deler av dagen. Digital Aksjon hjelper deg å få mer kunnskap om og bevissthet på hva som er farlig for oss.

Reell verdiskaping

Når man formidler kunst og kultur i digitale former så er det viktig at publikum får en best mulig opplevelse. Digital Aksjon bruker smidig prosjektmetodikk og målstyrt design der vi alltid begynner med å analysere brukergruppens overordnede og konkrete mål. Da blir det enklere å prioritere hva som faktisk gir verdi for pengene. Denne metodikken fører som regel til bedre løsninger som folk faktisk har bruk for.

Digitaliserte åndsverk

Tilgjengeligheten av digitale åndsverk har både senket verdien av enkeltverk for forbrukeren og skapt en kultur der bilder, lyd og video kopieres og manipuleres over en lav sko. Digital Aksjon lager løsninger der opphavspersoner selv har kontroll over opplevelse og bruk av egne åndsverk. Vi ønsker også å se med friske øyne på verdien av digitalisert kunst og måter å presentere den som gir høyest mulig verdi for kunstner og de som nyter den.

Digital Aksjon på nettet